Om oss

Med respekt för hederligt hantverk

I år efter år efter år har Snidex levererat fönster som ingen annan. I allt från form och funktion till sättet vi tar hand om våra kunder. För oss betyder ett hederligt hantverk något viktigt; att erbjuda det engagemang som på många håll inte finns idag. Det som gör att ni kan lita på att fönstret ni beställt är det överenskomna. Att det är planerat, tillverkat och besiktat med en experts öga och fingertoppar. Att det kommer till er i tid.

Det betyder att vi lyssnar och avlastar när det behövs. Att ni har en partner som tar ansvar för era utmaningar. Som kan erbjuda full flexibilitet och snabb respons då våra säljare finns vägg i vägg med fabriken, och granne med konstruktörerna. På samma sätt som vi har skapat gedigen kvalitet i våra fönster i mer än 100 år ska ni kunna uppleva gedigen kvalitet med oss som företag idag. Vi är fönsterspecialisterna med respekt för ett hederligt hantverk.

En lång hantverkshistoria

Redan 1918 började det beställas fönster från fabriken i Burträsk. Fönster gjorda av ett företag med hantverket som grundsten. Det är rätt länge sedan nu. Men inställningen att varje kund och fönster ska få den noggrannhet, skicklighet och omsorg de förtjänar lever än idag. Vi vill göra det lätt att hitta produkter ur vårt sortiment. Och även inspiration och möjligheter för speciella lösningar.

Hos oss på Snidex finns ett djupt kunnande och brett utbud av produkter som gör att ni kan få precis det fönster ni vill ha. Vi är samtidigt en viktig samarbetspartner för de stora byggföretagen och fönsterentreprenörerna i Sverige. De som får bostadsområden i vårt avlånga land att resa sig, äldre hus att bli nya och som sätter egen prägel på byggnader och fasader. Vi kunde inte vara stoltare över att få vara en del av det sammanhanget – att ge människor i Sverige ett säkrare, modernare och mer kvalitativt boende. Vi strävar alltid efter att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, genom att bidra med allt från vår goda kunskap om fönster till att hela tiden vara tillgängliga. Så välkommen att kika runt och upptäcka vad vårt hantverk kan göra för er!

Jobba med vårt lag av fönsterexperter

Vill du ingå i ett lag där du lätt känner dig hemma? Trivs du med att arbeta i grupp, dela på ansvar och se den gemensamma belöningen komma från att lösa problem som ingen annan i Sverige klarar av, då är Snidex arbetsplatsen för dig! Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med bra folk. Med bra menar vi helt enkelt ödmjuka människor som vill bli duktiga på det de gör. Kom gärna förbi vår fönsterfabrik om du vill veta hur det skulle vara jobba med oss. Du kan också ringa så ordnar vi ett besök.

Kvalitet och miljö

Snidex kvalitetssignum finns i varenda båge, karm och färdigt fönster. Även om vi hela tiden är nyfikna och ser vikten av att utforska nya möjligheter och material får detaljerna ta plats hela vägen. Ett av materialen vi använder är norrländsk senvuxen fura, som finns i vår närhet. Det är ett trä som är hårdare och tåligare än vanlig furu, vilket bidrar till hög och bibehållen kvalitet. Vi har också egen aluminiumavdelning, verktygstillverkning och lackerar allting själva. Därför har vi kontroll över slutresultatet. För kvaliteten i våra fönster slutar vi aldrig att tumma på. Så har det alltid varit och så kommer det att förbli.

För oss som jobbar med naturens resurser är det självklart att tänka på miljön. Därför är de flesta av våra fönster tillverkade av förnybara och återvinningsbara material. Att hela tillverkningen finns under samma tak och att råvaran kommer från närområdet ger i sig låg miljöbelastning. Det kan kännas bra att veta att ditt fönster inte är ett resultat av onödiga transporter samt att spillet återvänds direkt och värmer vår 15 000 m2 stora fabrik. Inte nog med det vet vi också att energiriktiga fönster gjorda med omsorg och kunskap ger positiva bidrag till miljön. Våra fönster är tillverkade med funktion och miljö i tankarna.